Belföld

Jövő áprilisig biztosan lesz gáz Iványi Gáboréknál

A Nemzeti Közművek „egyoldalú nyilatkozatban” vállalta, hogy egyelőre nem kapcsolja ki a gázt az Iványi Gábor által vezetett Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) kilenc intézményében – írja a Népszava.

A MET vezetője csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a „kikapcsolási moratórium” jövő áprilisig érvényes: akkor majd leülnek és áttekintik a helyzetet. A közművek a gazdasági körülményekkel, a járvánnyal és a szóban forgó intézmények szerepvállalásával indokolta a gesztust. A 444 beszámolója szerint Iványiék 60,1 millió forint adományt kaptak pártoktól és vallási közösségektől is, amit a tartozások kiegyenlítésére költenek majd.

A MET a Dankó utcai épületek esetében 30, a vidéki intézményeikben pedig összesen közel 100 millió forintos közműtartozást halmozott fel 2010 óta, ezért a múlt héten már úgy tűnt, hogy fűtés nélkül maradhatnak Iványiék. Ebben az évben vesztette el az 1981-ben megszerzett bevett egyházi státuszát (és az ezzel járó állami támogatást) Iványi Gábor egyháza.

Vinnék a gázórát is Iványi Gáboréktól, fűtés nélkül maradhat a hajléktalanszálló
Jelentős tartozást halmoztak fel, miután az állam ellehetetlenítette működésüket.

kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik