Belföld

Kilencszer verte meg a feleségét a válásuk után, de a saját anyját is ököllel verte

Vádat emelt a Dabasi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki rendszeresen verte a volt házastársát, de ököllel esett a saját édesanyjának is. Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy az ügyészség letöltendő börtönt kért a súlyos testi sértés kísérletével és más bűncselekményekkel vádolt férfire.

Hozzátette, a vádlott csak részben ismerte be a bűnösségét a kihallgatásai során. Az édesanyjával szemben elkövetett cselekményeit ténybelileg elismerte, a volt élettársa elleni bűncselekményekkel kapcsolatban viszont nem nyilatkozott.

Az elkövető és volt felesége a válásuk után is együtt éltek a dabasi járás egyik településén. 2018 vége és 2019 szeptembere között a férfi rendszeresen bántalmazta a nőt. Ezen időszakban az elkövető kilenc alkalommal verte meg a nőt, jellemzően ököllel az arcát illetve a fejét ütve, de arra is volt példa, hogy hajánál fogva húzta a földön. A nő arcán rendszeresem zúzódások, bevérzések és duzzanatok keletkeztek a bántalmazások miatt.

Az asszony megelégelte a férfi agresszív viselkedését és elköltözött közös lakhelyükről hátrahagyva autóját, amit az elkövető azután az engedélye nélkül kezdett használni. A férfi az ingatlanban még saját édesanyjával is összetűzésbe keveredett, őt is ököllel verte. A földre eső asszonyt az elkövető tovább ütötte illetve rúgta, amelynek következtében több, könnyebb fejsérülése is keletkezett.

A férfi a bántalmazás után elköltözött ugyan, de egy ízben visszatért és ellopta édesanyja táskáját, benne készpénzzel, mobiltelefonnal, arany ékszerekkel, közel félmillió forint értékben.

Ezt követően még egyszer visszatért a környékre és akkor egy nyitott ingatlanon álló autó ablakát törte be, abból 60 ezer forintot lopott el. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a kapcsolati erőszakkal kísérletével, súlyos testi sértés kísérletével, lopásokkal és más bűncselekményekkel vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik