Belföld

Erős felindulásra hivatkozik a volt barátnőjét és anyját megkéselő kamasz

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a kamasszal szemben, aki tavaly augusztusban megszökött a bűnügyi felügyeletből, majd megkéselte a volt barátnőjét és az anyukáját.

A vádirat szerint a tini viharos, ,,se veled, se nélküled” szerelmi viszonyt folytatott a kiskorú lánnyal, akit alkalmanként meg is ütött. A lány végül szakított a fiúval, aki azonban ezt nem tudta feldolgozni. Ezért levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd egy 8-9 cm pengehosszúságú késsel az újbudai házhoz ment. A ház udvarán rátámadt a vele szerelmi kapcsolatban álló 16 éves lányra, valamint az őt védelmező anyjára is, majd mind a kettejüket megszurkálta.

A kamasz csak akkor hagyott fel a cselekménnyel, amikor az édesanya segítséget kért telefonon. A lány életét csak az időben kiérkező, szakszerű mentőorvosi ellátás mentette meg. Úgy tudjuk, hogy a több vasat is tűzben tartó fiú az elfogása után azt mondta, hogy csak beszélni akart a volt barátnőjével, a későbbi bírósági kihallgatásán viszont már azzal védekezett, hogy erős felindulásból cselekedett.

A vádhatóságot azonban nem különösebben hatotta meg ez a védekezés. A Fővárosi Főügyészség ugyanis előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, és persze fogolyszökés miatt is vádat emelt ellene.

A törvény szerint egy bűncselekmény elkövetésekor tizenhatodik életévét betöltött fiatalkorúra kiszabható szabadságvesztés leghosszabb tartama életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény elkövetése esetén tizenöt év.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik