Belföld

Ájulásig fojtogatta az eladót a trafikrabló, mert nem kapott kávét és italt

Rablás és maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal az 56 éves férfival szemben, aki idén áprilisban kirabolt egy trafikot Kaposvár közelében.

A férfi bement a falu dohányboltjába, ahol szeszes italt és kávét kért, azonban a bolt eladója az érvényben lévő járványügyi előírások miatt megtagadta a férfi helyben történő kiszolgálását. A férfi ugyan távozott, de nem hagyta el a dohányboltot, hanem megvárta amíg az ott tartózkodó vevő is távozik, majd visszament az üzletbe.

Ekkor már egyenesen a kiszolgáló pult mögé ment, majd megragadta az őt távozásra felszólító eladó nyakában lévő sálat, és azt szorítani kezdte. A rémült eladónő ekkor megpróbált kimenekülni az üzletből, de a férfi olyan erősen tartotta a sálját, hogy rövid időre elveszítette az eszméletét.

A férfi ezután a kasszához lépett, ahonnan 14 ezer forintot  vett magához, majd távozni készült, azonban észrevette, hogy az eladó kezd magához térni, ezért kifelé menet talpaló mozdulattal fejbe rúgta az asszonyt, aki ettől újra a földre esett.

A férfi ezután megkísérelt elmenekülni a helyszínről, azonban az eladó az utcára sietve segítségért kiabált, melyre felfigyeltek a járókelők. Az elkövetőt elfogták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A gyors rendőri intézkedés eredményeként a férfitól a rabolt készpénzt még a helyszínen lefoglalták. Az eladónak az egyéb sérülései mellett kitörött az egyik foga.

Az ügyészség hat év börtönt kért a korábban már többször büntetett férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Kiemelt kép: Kaposvári Járási Ügyészség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik