Belföld koronavírus

Vadai Ágnes: Orbán Viktor a maszktagadókat erősíti

Szerinte a kormányfő attól tarthat, az rombolná az erős vezető képét.

Vadai Ágnes azt nagyon helyesnek tartja, hogy Orbán Viktor és kormánya tagjai Müller Cecíliával közösen a magyaroktól ismét összefogást, felelős gondolkozást kérnek a koronavírus-járvány megfékezéséhez. A DK politikusa azt ugyanakkor nehezményezi, hogy saját maguk rossz példát mutatnak,

felelőtlen viselkedésükkel növelik azoknak a táborát, akik szerint nem kell védekezni és maszkot viselni, mert az kényelmetlen, meg lehet fulladni tőle, meg amúgy sem véd.

Az ellenzéki politikus arra gyanakodott, Orbán Viktor sokszor talán azért nem visel maszkot, mert ez „nem illik az erős vezető képhez?” Ennek igazolására kigyűjtötte az állami hírügynökség fotói közül azokat, amelyeken a miniszterelnök és helyettesei (Pintér Sándor, Semjén Zsolt, Varga Mihály) maszk nélkül voltak nagy tömegben. Vadai Ágnes azt külön kiemelte, érdekes, hogy

maszk nélkül, egymástól könyöktávolságra nézték át a napokban a járványügyi terveket, erős férfiúi kézfogás után, miközben Müller Cecília azt mondta, be kell tartani az alapvető higiénés szabályokat!

Ezért arról kérdezte a kormányfőt:

Mikor fogja hordani a maszkot a kormány tagjaival egyetemben?

Kérdésére Orbán Viktor nem válaszolt. Rogán Antal sem. A miniszter ezt rábízta Dömötör Csaba államtitkárra, aki megírta, hogy szerinte a kormány tagjai mindig betartják a járványügyi szabályokat és idézte a kormányfőt, aki szeptember 16-án azt mondta, fontos a szabályok betartása, nála is mindig van pár maszk az autóban és az irodában.

Orbán Viktor elárulta, kiknél számít ő a legmenőbb magyarnak
Amerikából kapta a maszkot, amit büszkén viselt. 

Kedden egyébként Müller Cecília országos tiszti főorvos újfent megerősítette,

a maszkot hordani kell!

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy hétfőn 49 ember ellen intézkedtek, mert nem, vagy nem megfelelően viselték a maszkot.

Megbüntetnek, ha nincs rajtam maszk? Ki ellenőrzi?
Hétfőtől végső esetben akár rendőrt is hívhatnak azokra, akik az előírt helyeken nem takarják el az arcukat. Utánajártunk, hogyan tartatják be a szabályokat.

Kiemelt kép: Orbán Viktor / Facebook 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik