Belföld

Erkélyről lövöldözött egy volt katona, hogy lenyűgözze a házigazda kisfiát

A maglódi férfi egy baráti összejövetelen vett részt Budakalászon a hétvégén. Néhány ital legurítása után előkerült a fegyver, amelynek működéséről – volt katonaként nosztalgiázva bemutatót tartott a házigazda 11 éves kisfiának.

Fotó: Police.hu

Először az út túloldalán lévő ingatlan postaládájára záporoztatta a műanyag lövedékeket. Az ötszáz lőszert tartalmazó tár közel felét kilőtte, majd egy utcán parkoló autóra eresztett egy hármas sorozatot. A szélvédő találatot jelző reccsenése vetett véget szórakozásának.

A kocsi tulajdonosa másnap reggel szembesült az utcán heverő több tucat műanyag lövedék, valamint autója betört szélvédőjének látványával. Napi teendői elvégzése után, délután értesítette a rendőrséget.

A nyomozók a helyszínen szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek és tanúkat hallgattak ki, majd előállították a maglódi vendéget. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint csak szórakozásból adta le a több száz célzott lövést, arra pedig gondosan ügyelt, hogy senkit ne sebesítsen meg. Tettét azóta megbánta és vállalta a kár megtérítését.

A 40 éves férfivel szemben a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya fegyveresen elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik