Belföld

Módszeresen húzta le áldozatait a kamuprofilokkal hirdető férfi

Letartóztatást indítványozott a Dabasi Járási Ügyészség azzal a 30 éves férfival szemben, aki több fiktív profilt létrehozva egy közösségi oldalon több mint húsz embert csapott be.

A férfinak az volt a módszere, hogy álneveken regisztrálta magát a legnépszerűbb közösségi oldalon, a felületen faházat, vagy autóalkatrészeket kínált megvételre. Idén április áprilisa és július között huszonegy ember fizetett neki huszonötezer és kétszázötezer forint közötti összeget, azonban a pénzükért semmit nem kaptak.

A férfi közel kétmillió forintot szedett össze így az áldozataitól három hónap alatt. Cselekménye huszonegy rendbeli üzletszerű csalásnak  minősül. A Dabasi Járási Ügyészség bűnismétlés, és az eljárási jelenlétének biztosítása, valamint a  bizonyítás megnehezítésének elkerülése érdekében indítványozta a férfi letartóztatását.

Frissítünk!

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett az indítvánnyal és elrendelte a férfi letartóztatását. A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vették, a védőnek ö munkanap áll rendelkezésére a jogorvoslatra. A végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik