Belföld

Videón a filmbe illő 200 milliós budapesti drogfogás

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószerbűnözés Elleni Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folytatott nyomozást a négytagú bűnszervezet ellen.

A bűnözői csoport vezetője, a 46 éves F. Árpád több alkalommal is Hollandiába utazott repülővel a 27 éves F. F. Krisztiánnal, hogy ott kereskedelmi mennyiségben vásároljon kokaint és ecstasyt. Harmadik társuk, a 70 éves F. M. Éva egy bérelt autóval ment utánuk.

Miután a kábítószert elrejtették a kocsiban, visszarepültek Magyarországra, míg a 70 éves asszony Budapestre vezetett a droggal teli járművel.  A kábítószer elosztását, illetve deponálását egy óbudai lakásban végezték, a tárolásért a 29 éves P. Rudolf felelt. A kokaint, illetve ecstasyt porciózást követően országszerte értékesítették.

Az NNI nyomozói összehangolt akciót szerveztek a bűnszervezet felszámolása érdekében, amikor tavaly januárban megtudták, hogy újabb szállítmány érkezik. A rendőrök egy óbudai ház mélygarázsában éppen a bérelt autóban elrejtett drog kiszerelése közben érték tetten a csoport tagjait. Miután mind a négyüket elfogták, kutatásokat tartottak, amelyek alkalmával több tízezer ecstasy tablettát, több kilogrammnyi különféle kábítószergyanús tömbös anyagot, növényi törmeléket és fehér port, valamint 94,5 millió forint értékű készpénzt foglaltak le. A nyomozás során a bűnszervezet több korábbi szállítását is be tudták azonosítani a nyomozók, illetve egy járműben további ecstasyt találtak.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügyi vegyészszakértői megállapították, hogy a lefoglalt anyagok kokaint, MDMA-t (ecstasy), delta-9-THC-t (marihuána hatóanyaga) és ketamint tartalmaztak. A teljes lefoglalt kábítószermennyiség tiszta hatóanyagtartalma a jelentős mennyiség alsó határát több százszorosan meghaladta.

A banda vezére F. Árpád és a drognagyi letartóztatásban van, F. F. Krisztián és P. Rudolf pedig  bűnügyi felügyelet alatt vannak. A rendőrség lezárta a nyomozást, és vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik