Belföld

Videón, ahogy elfogják a tizennyolc körözést felhalmozó jászdózsai férfit

Összehangolt akcióban fogták el a dabasi rendőrök és a készenlétisek azt a jászdózsai férfit, aki ellen már több mint egy tucat körözést adtak ki a hatóságok különböző csalások és miatt. Az egyenruhások készpénzt, mobiltelefont, SIM kártyát és táblagépet foglaltak le a férfi otthonában.

A sorozatos csalásokkal gyanúsítható férfi ellen a dabasin kívül több Pest megyei, fővárosi, valamint a debreceni, a dunaújvárosi és a balassagyarmati kapitányság is eljárást folytat üzletszerűen elkövetett csalások miatt.

A férfinak az volt a módszere, hogy álneveken regisztrálta magát a legnépszerűbb közösségi oldalon, a felületen faházat, vagy autóalkatrészeket kínált megvételre. A hirdetés iránt érdeklődők egy számlaszámra átutalták a kért, alkalmanként 25-205 ezer forint közötti összeget, a termék azonban nem érkezett meg, s az eladójuk is elérhetetlenné vált. Előfordult, hogy egy nap alatt hat vevő több mint fél millió forinttal gazdagította átverőjét.

A jelenleg 16 rendbeli csalással, valamint 5 rendbeli csalás vétségével megalapozottan gyanúsítható férfi néhány hónap alatt közel kétmillió forintot csalt ki az áldozataitól. A 30 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik