Belföld

Járóbottal esett haragosa kislányának egy borsodi férfi, de ő is kezét törte

Garázdaság és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Szikszói Járási Ügyészség egy 34 éves és egy 45 éves borsodi férfival szemben. A vádlottak egy borsodi kistelepülésen élnek, és hosszabb ideje haragos viszonyban vannak.

Az idősebb férfi február végén elment a másik férfi házához, ott hangosan szidalmazta, és a nála lévő fém ortopéd járóbottal hadonászott. A fiatalabb férfi az agresszív viselkedés látva abbahagyta a kerti munkáját, és a két kisebb gyermekét bevitte a házba, hogy nehogy bántódásuk essen. Erre a szitkozódó idősebb férfi a kint maradt lány gyermekre támadt, és két alkalommal combon ütötte a járóbottal.

A házból kijövő férfi felvette a korábban használt ásót és a már távozóban lévő támadó után ment. Mikor utolérte az ásó lapjával kétszer fejen ütötte, majd amikor ő védekezni akart, a felemelt bal csuklójára ütött.

A lány gyermek az ütéstől nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, törvényes képviselője testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő, az ásóval bántalmazott férfi kéztörése nyolc napon túli gyógytartamú.

Az ügyészség az idősebb férfira letöltendőt, míg a fiatalabb férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik