Belföld

Felmentették a férjét menekülés közben halálra gázoló nőt, az ügyészség fellebbezett

Szegedi Törvényszék jogos védelem miatt felmentette az erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettével vádolt üllési nőt, aki 2017 december végén halálra gázolta az őt bántalmazó férjét.

Az nő már régebb óta rossz kapcsolatban volt a párjával. Ennek az volt az oka, hogy a férje rendszeresen ivott és bántalmazta a nőt. Az ominózus nap a férfi megint berúgott, és lökdösni, fojtogatni kezdte a nejét A nőnek végül sikerült kiszabadulnia és beülnie a ház előtt álló kocsiba, azzal akart elmenekülni a férfi elől.

A férj azonban a kocsi elé állt, a nő őt rövid tolatással elkerülte, azonban a férfi újra az autó elé ugrott, ami után a nő a férjét elütötte, majd több méteren keresztül az autó alatt vonszolta. Amikor a kocsival megállt, az asszony telefonon kért segítséget a 112-es hívószámon, azonban mire a mentők kiérkeztek, a férje már halott volt.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a nővel szemben. A Szegedi Törvényszék felmentette a nőt, mert álláspontja szerint jogos védelmi helyzetben volt.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be az elsőfokú ítélettel szemben a bűnösség megállapítása és szabadságvesztés büntetés kiszabása érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést fenntartva bizonyítás felvételét indítványozta azzal, hogy az ügyre vonatkozó  álláspontját a bizonyítási eljárás befejezése után terjeszti elő. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik