Belföld

A sok százmilliónyi közpénzzel megtámogatott Leslie Mandoki állítja: nem érdeklik a pénzügyek

Interjút adott az átalakított Indexnek Leslie Mandoki, ahol a beszélgetés végén olyan kérdést kapott, amely jól érzékeltette a különbséget portál jelenlegi és a korábbi fókusza közt.

A riporter szinte pironkodva vezeti fel a pénzre vonatkozó kérdést, amikor így dobja fel a témát: „Amikor megnéztem, miket írt önről korábban az Index, csak több évvel ezelőtti írásokat találtam, amik arról számoltak be, hány millió forinthoz jutottak különféle önhöz kapcsolódó produkciók, illetve tevékenységek a magyar költségvetésből. Szerepel itt 2015-ös koncert a Várkert Bazárban 94 millióval, 227 millió az ötvenhatos évben, 1,4 milliárd szintén az évfordulóhoz kapcsolódó nemzetközi tevékenységért. Mire mentek el ezek az összegek?”

Mandoki erre azt mondja:

Akkor és később is értetlenek az ilyen kérdések, sajnálom, hogy a zenénkről nem talált cikket. A nyári koncertek túlnyomó többségét egész Európában valamilyen módon támogatják, beleértve a nagy fesztiválokat is. Ez így van mindenütt, Budapesten is. De egyébként engem, mint művészt az üzleti része a projektjeinknek sosem érdekelt. Nem értek a pénzhez, nem is foglalkozom a dolgok menedzsment vagy üzleti részével. Megpróbálom azt adni a közönségnek, amit szeret, és amit én is szeretek. Ami összeköt, az a releváns, ami értékes és maradandó.

Interjúban még azt is mondja Mandoki, hogy heteroszexuálisként „például nem engedhetem meg, hogy bárkit hátrány érjen amiatt, ha történetesen homoszexuális.” Hozzáteszi: „a politikai meggyőződésem, és a művészi munkásságom egyik krédója az antiszemitizmus elleni harc. Számomra nagyon fontos, hogy olyan társadalmat építsünk, ahol egy zsidó barátomnak sem kell félnie Európában, ha kipában megy ki az utcára. Ezt nekem kell garantálni, szent feladatom.”

Az interjúban Mandoki politikai és lobbitevékenysége valahogy nem került szóba.

Leslie Mandoki ágyazhatott meg Orbánnak Bajorországban
Szerdán Bajorországban tárgyal Orbán Viktor kormányfő, ahol a tartományt vezető CSU frakcióülésén is felszólal - az utat a párt korábbi jelöltje Mandoki egyengethette.

Kiemelt kép: Leslie Mandoki magyar származású német zenész, zenei rendező, producer interjút ad az MTI-nek egy budai kávézóban 2020. augusztus 7-én. Szeptember közepén Magyarországon is megjelenik Leslie Mandoki világsztárokból álló supergroupja, a Mandoki Soulmates új lemeze. MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik