Belföld koronavírus

Együtt újra sikerülni fog – üzeni a kormány a visszatérő Győrfi Pállal

A kormány új tájékoztató filmeket jelentet meg a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatban – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A filmekben a tavasszal megszokotthoz hasonlóan Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője hívja fel a figyelmet a legfontosabb szabályokra, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és a látogatási tilalomra az egészségügyi intézményekben.

Ha betartjuk a szabályokat, a második hullámmal is eredményesen vehetjük fel a küzdelmet. „Együtt újra sikerülni fog” – mondta Dömötör Csaba az MTI-nek.

  • A hétfőtől érvényes új szabályokról, például a maszkviselés szigorításáról itt írtunk bővebben.
  • Szombaton három hónap után visszatértek az operatív törzs sajtótájékoztatói is Müller Cecília országos tiszti főorvossal.
  • És arról is írtunk, hogy bár a kormány szerint jól felkészültünk a járvány második hullámára, nem minden utal erre:
Magyar modell: bizonygatják, hogy felkészültünk a második hullámra, de a szakadék szélén állunk
Úgy tetszik, stratégiát váltott és mindent egy lapra tesz fel az Orbán-kormány: a fertőzöttek száma már nem fontos, csak a halálesetek elkerülése és az ország működése. Csakhogy sem a tesztelés, sem a kontaktkutatás, sem a járványügy nem működik olajozottan. Ez veszélyes kombináció lehet, és bár a kormány szerint az egészségügy felkészülten várja a betegek érkezését, ezzel ellentétes hírek is érkeznek.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik