Belföld

Nyolc trafikot fosztott ki falbontással egy háromfős banda

Elfogták a Veszprém megyei nyomozók azt a három hajdú-bihari férfit, akik válogatott módszerekkel fosztottak ki több balatoni dohányboltot is. A megalapozott gyanú szerint az 51 éves férfi a falat és a tetőt megbontva két különböző Balaton-parti település dohányboltjába jutott be, melyekből közel 4-4 millió forint értékű dohányárut lopott el, a rongálással pedig összesen másfél milliós kárt okozott.

Ezt követően augusztus 31-én a 37 éves társával együtt autót béreltek, és ismét a Balatonhoz utaztak, ahol egy balatonfüredi dohánybolt falát bontották ki, onnan nyolcmillió forint értékű áruval és 800 ezer forint készpénzzel távoztak.

Fotó: police.hu

Az 51 éves elkövetőt és 37 éves társát őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók, és kezdeményezték a letartóztatásukat, amit a bíróság két héttel ezelőtt el is rendelt.

Szerdán hajnalban egy összehangolt akcióban elfogták a harmadik elkövetőt, egy 45 éves férfit is. A Veszprém megyei nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd a helyi rendőrök őrizetbe vették a fosztogatót a területükön elkövetett más bűncselekmények miatt.

A három hajdú-bihari férfi országosan nyolc dohányboltba jutott be fal- és tetőbontás módszerével, készpénzt és dohányárut vittek magukkal, ezzel több millió forint kárt okozva a sértetteknek.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik