Belföld

Nyolc helyről lopott a battonyai betörőpáros

Elfogták a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya és a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei a battonyai sorozatbetörőket.

A páros egyik tagját, egy 33 éves battonyai férfit nyolc, 29 éves társát három pedig bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják. Valamennyi lopást Battonyán követték el. Márciusban egy ház kamrájából együtt vittek el házi hústermékeket. A helyiségbe a szellőztetés miatt nyitva hagyott ablakon át jutottak be.

Áprilisban átmásztak egy lakatlan ház kerítésén, megrongálták az épület teraszának ajtaját, majd a házból egy lemezkazettát, italokat, hangfalakat tulajdonítottak el. Emellett a 33 éves férfi még hat helyről lopott. Házakból többek között televíziót, mobiltelefonokat, ékszereket, edényeket, háztartási gépeket, illetve volt, ahonnan az udvarról tűzifát hordott el.

Társa pedig a közösen elkövetett két bűncselekményen kívül egy kerékpárlopással is gyanúsítható. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság mindkét battonyai férfit őrizetbe vette. A nyomozók a lopott dolgok egy részét megtalálták náluk, lefoglalták és visszaadják a tulajdonosoknak.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik