Belföld

Szijjártó szerint Trump megérdemelné a Nobel-békedíjat

Takács Szabolcs lesz hazánk következő washingtoni nagykövete – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter az Egyesült Államok fővárosában. Takács korábban a Miniszterelnöksége európai uniós ügyekért felelős államtitkárként dolgozott, majd a Külügyminisztériumban folytatta, ahol a Brexittel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozott miniszteri biztosként.

Szijjártó arról is beszélt, hogy Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolata soha nem volt olyan jó, mint jelenleg, és ez annak is köszönhető,

hogy Orbán Viktor és Donald Trump személyes, baráti kapcsolatot ápolnak egymással és a világpolitikai kérdésekhez hasonlóan közelítenek.

Szijjártó elmondta, hogy az Egyesült Államok segítségével Izrael békemegállapodást írt alá az Egyesült Arab Emírségekkel és Bahreinnel. Szijjártó szerint Trump akkora dolgot vitt véghez, hogy Nobel-békedíjat érdemelne:

Donald Trump olyan megállapodást hozott tető alá, amit nem sokan gondoltak volna. Az ilyen teljesítményekért szoktak Nobel-békedíjat adni.

Szijjártó Washingtonban találkozott a lemondott amerikai nagykövettel, David Cornsteinnel is, akinek köszönetet mondott azért, hogy „Magyarország és az Egyesült Államok fejlesztéséért fantasztikus munkát végzett”.

Lemondott az Egyesült Államok budapesti nagykövete
Bejelentésében azt írja, hogy hiányozni fog neki Magyarország.

kiemelt kép: MTI/KKM

Ajánlott videó

Olvasói sztorik