Belföld

Súlyosabb büntetést kértek a két embert is megkéselő bokszolóra

Súlyosabb büntetést kért a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség arra a több emberen elkövetett emberölési kísérlettel vádolt volt bokszolóra, aki 2015 júniusában két embert is megszúrt egy pécsi szórakozóhely előtt.

A 17 éves ökölvívó társaival Pécs belvárosában italozott a haverjaival, majd egy bottal megütött egy járókelőt az egyik ismert szórakozóhely előtt. Ekkor egy szemtanú odalépett a társasághoz és számon kérte a bántalmazást. Rövid szóváltást követően a fiatal bokszoló négy társával ököllel ütlegelni, majd rugdosni kezdte a közben földre kerülő férfit, és rátámadtak egy segítségére siető másik emberre is.

A korábban botot ragadó fiatal ekkor elővett a zsebéből egy kést majd négy alkalommal hátba szúrta a földön fekvő embert. Ekkor akart közbeavatkozni egy fiatal orvostanhallgató. Odalépett a társasághoz és felszólította a bandát, hogy hagyják békén a földön fekvő férfit. A 17 éves fiú erre hasba szúrta. A megkéselt emberek nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek, ami egyiküknél maradandó fogyatékossággal is járt.

A volt bokszoló a bűncselekményt követő kihallgatása során azzal védekezett, hogy ők csupán védekeztek. Azt állította, hogy azért szúrt, mert halálfélelme volt és azt hitte, hogy meg akarják ölni.

Az elsőfokú bíróság 7 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte a fiatalt több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt. Társait pedig próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki csoportosan elkövetett garázdaság és testi sértés miatt. Az ügyészség súlyosabb büntetést kért a két embert megsebesítő férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik