Belföld

Elítélték a szegedi tömegszerencsétlenséget okozó nőt

Már az előkészületi ülésen jogerős döntést hozott a Szegedi Járásbíróság annak budapesti nőnek az ügyében, aki tizenkét embernek okozott sérülést a két és fél évvel ezelőtti szegedi tömegszerencsétlenség során.

T. O. nem figyelt és az egyik mellékutcából nagy ívben bekanyarodott a főúton szabályosan közlekedő trolibusz elé. A busz sofőrje már csak féktávon belül észlelte a nő kocsiját, ezért a vészfékezése ellenére összeütköztek.

A trolin a sofőrön kívül mintegy húsz utas tartózkodott, akik közül az ütközés következtében öten nyolc napon túl gyógyuló orr-, láb-, kéz-, ujjtörést szenvedtek el. További hat utasnak, valamint a buszvezetőnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A közel két éve jogosítvány nélkül vezető nő nem adott elsőbbséget a trolinak, amely az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblával védett úton közlekedett. Ezzel a szabályszegésével okozati összefüggésben tizenkét embernek okozott sérülést.

A Szegedi Járásbíróság bűnösnek mondta ki T. O. vádlottat tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségében, ezért 1 év – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre és 1 év 4 hónapra eltiltotta a vezetéstől. A szabadságvesztést végrehajtásának elrendelése esetén fogházban kell végrehajtani. A döntés t mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik