Belföld

Bár minden bizonyíték ellene szól, kitart ártatlansága mellett az óbudai gyilkos

Hamarosan vádat emelhetnek az ellen a 27 éves fiatalember ellen, aki tavaly ősszel brutálisan összeverte, majd megfojtotta a 18 éves élettársát Óbudán.  A BRFK ugyanis lezárta a nyomozást a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított Sz Tamás ügyében, s már az ügyészségen van az ügy.

A fiatal lány holttestét egy füvet nyíró kertész fedezte fel egy elhagyott Ladik utcai épületben tavaly szeptember 28-án. A kiérkező rendőrök számára már a helyszíni szemlén egyértelművé vált, hogy az elhagyott épület hajléktalanok szálláshelye, hiszen rezsót és különböző hulladékokat, valamint ételmaradékokat találtak az épületben.

A talaj átvizsgálásakor pedig az áldozatéra hasonlító kitépett hajszálakat, valamint vérnyomokat is találtak a helyszínen. A nő sorozat-bordatöréseket szenvedett, a mellkasát pedig összenyomták és a mája is megrepedt.

Kiderült, hogy a nő néhány hónappal a bűncselekmény előtt került szerelmi viszonyba Sz. Tamással. Kimaradt az iskolából, majd élettársa lett a férfinek. Sz. Tamást szeptember 24-én igazoltatták, de hamis adatokat diktált be, ezért előállították. A kapitányságon kiderült, hogy a férfi ellen a Tatabányai Járásbíróság lopás és magánlaksértés miatt már elfogatóparancsot adott ki, ezért átszállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

A férfit később meggyanúsították az emberöléssel is. Sz Tamás a kihallgatása során elismerte, hogy ismerte a lányt, de azóta sem ismerte be a bűnösségét. A holttest közelében azonban megtalálták az ujjlenyomatát, a DNS mintáját is, és a hazugságvizsgálat eredménye is azt erősíti, hogy ő volt az elkövető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik