Belföld

Videóra vette áldozata szenvedését a balassagyarmati gyilkos – elmondta, hogy miért

Az elkövető meghallgatásával folytatódott a Balassagyarmati Törvényszéken annak a budapesti férfinak a büntetőpere, aki két évvel ezelőtt halálra verte a volt kollégáját Balassagyarmaton.

Bárány Dávid, a Balassagyarmati Törvényszék sajtósa lapunk megkeresésére azt mondta, hogy az ügyészség életfogytig tartó fegyházat kért az aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolt férfira, azzal hogy ne zárják ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből abban az esetben, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. A férfi azonban nem kötött alkut, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

A brutális gyilkosság 2018 októberében történt. A 40 éves V. Norbert meglátogatta az ismerősét, akivel több helyi szórakozóhelyet is felkerestek Balassagyarmaton. Később azonban összevesztek, és az ittas férfi több alkalommal is mellkason és vállon ütötte ismerősét a település főutcáján. V. Norbert és ismerőse a késő éjszakai, kora hajnali órákban a sértett anyukájához mentek, ahol a férfi megpróbált kölcsönkérni a későbbi áldozatától. Amikor a férfi közölte vele, hogy nem ad neki pénzt, akkor V. Norbert brutális módon ütlegelni és rugdosni kezdte.

Bárány lapunknak azt mondta, hogy az emberi mivoltából teljesen kivetkőzött férfi az első másodperctől az utolsóig rögzítette mobiljával a bántalmazást, és az áldozata szenvedését. Ezeken pedig olyanokat mondott neki, hogy “megöllek” és a “saját lakásodban fogok végezni veled”.

A vádlott beismerte a bűnösségét a kihallgatása során. Azt mondta, hogy mind a ketten ittasak voltak, és abból pattant ki az egész, hogy vállon ütötte az ismerőse. V. Norbert azt állította, hogy a sértett a saját anyját is megverte, amikor vele kötekedett. Ezért úgy döntött, megleckézteti, és megmutatja majd neki másnap a bántalmazásáról készített videót, hogy lássa milyen az, amikor egy kiszolgáltatott embert bántanak.

– mondta a sajtótitkár.

V. Norbert csak reggel vette észre, hogy az ismerőse semmilyen életjelet nem ad. Ekkor álnéven értesítette a mentőszolgálatot, s a mentőszolgálat diszpécserének utasítására megkezdte az ismerőse újraélesztést. A mentőszolgálat tagjainak kiérkezése után azonban elhagyta a helyszínt, és elment egy közelben lévő ruházati boltba, hogy új holmikat vegyen a vérrel szennyezett nadrágja és cipője helyett.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik