Belföld

Több szakaszon a járdára vezették fel a kerékpársávot a Nagykörúton

Augusztus végén a nagykörúti kerékpársáv véglegesítéséről döntött a fővárosi önkormányzat, melynek értelmében a Nagykörút Blaha Lujza tértől délre húzódó szakaszán visszakapják az autósok az ideiglenes kerékpársávok felfestése előtti két forgalmi sávot.

Ez meg is valósult, ugyanakkor a 444.hu cikke szerint úgy állt vissza a két autós forgalmi sáv, hogy emellett a járdára vezette át a kerékpársávot a Budapesti Közlekedési Központ.

A lap azt írja, a körúton a Blaha Lujza tér felől a Petőfi-híd felé haladva az első ilyen hely a Rákóczi téri villamosmegálló környéke, majd nem sokkal később a Krúdy Gyula utca és a Baross utca között megint vissza kell térnie a bicikliseknek a járdára, az utolsó ilyen szakasz pedig  a Corvin negyed villamosmegálló előtt a Pál utca és a körút kereszteződésénél található.

A járdára vezetett sávok jóval keskenyebbre sikerültek, mint az úttesten lévők, ami problémát is okozhat, mert elég szűk a hely a kerékpárosok és a gyalogosok között.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese a 444-nek arról beszélt,

a Kerékpárosklub most azt kéri a fővárosi önkormányzattól, hogy a járdára vezetett kerékpársávokkal párhuzamosan fessenek az útra a kerékpáros közlekedést megengedő jelzéseket, hogy legalább a forgalomban magabiztosabban közlekedők enyhítsék a járdák kerékpáros terhelését.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik