Belföld

Letartóztatták a kiszolgáltatott helyzetben lévő fiút elkábító, prostitúcióra rávevő férfit

Letartóztatta a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki prostitúcióra és nagymamája kifosztására is rávett egy kiszolgáltatott helyzetben lévő hajléktalan fiút. A férfi júniusában ismerkedett meg a fiatalkorúval. Kihasználva a fiatalkorú rászorultságát, intim felvételeket készített róla és rábírta a fiút, hogy pénzért cserébe nyújtson szexuális szolgáltatásokat a hirdetésére jelentkező személyeknek.

Ebbe a fiatalkorú gyanúsított beleegyezett, így társa megszervezte a találkozókat, az azokból befolyó bevételt magához vette. Ez rendszerint 20-25  ezer forint, esetenként akár 60 ezer forint is volt. A fiatalkorú férfinak azonban csak ételt, italt és kábító hatású anyagot biztosított. A férfi a múlt hónapban rávette a fiút arra, hogy pénzt szerezzen a nagymamájától.

Miközben a fiú pénzt keresett nála, életveszélyesen megfenyegette az asszonyt, aki közölte, hogy nincs pénze. Amikor az idős nő megpróbálta értesíteni a rendőrséget, unokája megakadályozta a hívást, tovább kutatott, majd távozott a házból. Később a férfi arra is rávette a fiút, hogy szerezze meg a nagymamája nyakláncát, de ez meghiúsult, mert a fiú nem tudta letépni a mamája nyakából.

A gyanúsított büntetlen előéletű, de bejelentett lakóhelye fiktív, munkahellyel nem rendelkezik, megélhetését egy ideje bűncselekmények elkövetésével biztosítja.  A terhére rótt cselekmények tárgyi súlyára, jellegére figyelemmel, továbbá csavargó életmódjára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, illetve fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye is, így az ügyészség kezdeményezte a letartóztatását.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a hajléktalan fiút kihasználó férfit. A végzés nem végleges, de végrehajtható.

Kiemelt kép: police.hu/ illusztráció

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik