Belföld

Videón, ahogy a menetiránnyal szemben hajt fel egy sofőr az M3-as autópályára

Egészen döbbenetes baleset történt a nemrég elkészült M25-ös és M3-as autópálya csomópontjában pénteken. Egy 67 éves sofőr az M3-asra felhajtó ág végén hirtelen elkezdett megfordulni, s a gyorsforgalmi úton a menetiránnyal szemben hajtott fel az autópályára. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. gyorsforgalmi hálózaton található kamerarendszere rögzítette a balesetet.

A felvételen jól látszik, hogy az érkező személyautónak esélye sem volt arra, hogy elkerülje az ütközést és nagy erővel csapódott a szabálytalanul megforduló járműbe. Az ütközés erejétől a pick up utánfutója leszakadt és az árokba csapódott, csak a szerencsén és az ott haladó járművek sofőrjeinek jelenlétén múlt, hogy nem történt újabb baleset.

A pick up-ba becsapódott autóban négy gyermek és két felnőtt utazott. A közút balesettel kapcsolatos közleménye szerint a kérdéses csomópontban minden szükséges előjelzés adott volt: előjelző és kötelező haladási irányt jelző táblák, maguk a burkolati jelek és a felhajtó ág vonalvezetése is mind egyértelműen úgy volt kialakítva, hogy a sofőrök számára ne legyen kérdés, hogy mely irányba kell haladniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik