Belföld

„Mire a rendőrök ideérnek, addigra megdöglötök” – mondta a szüleinek, majd elővette a kést

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség egy 56 éves nógrádi férfival szemben, aki késsel támadt idős szüleire.

A férfi a szülei házában élt. Italozó életmódja miatt azonban megromlott a kapcsolatuk, és a szülők többször felszólították őt arra, ha nem hagy fel az alkoholizálással, költözzön el. Erre a férfi nem volt hajlandó, és többször is kijelentette, hogy alig várja már a halálukat, hogy megörökölje az ingatlant.

Az egyik áprilisi délután az ittas férfi ismételten szidalmazni kezdte a szülőket, és a lakás több berendezési tárgyát is összetörte. Agresszív viselkedése miatt anyja értesítette a rendőrséget, emiatt a férfi még idegesebb lett és azzal a kijelentéssel, hogy „mire a rendőrök ideérnek, addigra ti megdöglötök” a ház konyhájába ment, és egy kést vett magához.

A szülőknek együttes erővel sikerült a fiuk kezéből kicsavarni a kést, a férfi a dulakodás során azonban először lefejelte, majd ököllel orrba ütötte 79. életévében járó édesapját, aki ennek következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett. A férfi erőszakos magatartásának csak a rendőrség kiérkezése vetett végett.

A Pásztói Járási Ügyészség egy év két hónap letöltendő börtönt kért a letartóztatásban lévő férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik