Belföld

136 millió forintért vesz gyapjúszőnyegeket Kövér László hivatala

Alig kevesebb, mint nettó 136 millió forintért nyolc kézi csomózású szőnyeget vásárol az Országgyűlés Hivatala – írja az mfor.hu a közbeszerzési értesítő alapján.

Az összesen 269 négyzetméternyi gyapjúszőnyeg az Országház Nándorfehérvári termébe, annak előterébe, valamint a Pázmándy termébe kerül majd.

A munkát a békésszentandrási ART-KELIM Kft. nyerte el. A portál cikke megjegyzi, hogy az ár meglehetősen magas, olyannyira, hogy csak ezzel a munkával a cég az egész éves bevételét bebiztosítja magának, sőt még annál is nagyobb összeghez jut. A társaság 2019-es pénzügyi beszámolója szerint ugyanis tavaly valamivel több mint 80 millió forint folyt a cég kasszájába, 2018-ben 125 millió forint. Igaz, a nyereségességen van mit javítani, hiszen két évvel ezelőtt 8,7 millió, tavaly pedig csupán 411 ezer forint profitot értek el.

Az ár egyébként a cég korábbi ajánlataihoz képest is kiugró. 2013-ban például a hivatal 5 darab szőnyeget vásárolt ugyanettől a cégtől, melyek a mostani megrendelés négyzetméterének a negyedét tették ki – akkor nettó 12,2 millió forintból megvoltak. Az akkori árak alapján a mostani megrendelés 60 millióba került volna.

De 2018-ban a Magyar Nemzeti Bank kötelékébe tartozó Pallas Athéné Alapítványok is rendeltek kézi csomózású szőnyeget ugyanettől a társaságtól. Az összesen 5 darabért nettó 16,8 millió forintot fizettek és nagyjából a mostani beszerzésnek a negyede volt a teljes négyzetméter. Vagyis még a két évvel ezelőttihez képest is sokszoros áron vesz szőnyegeket az Kövér László hivatala.

Kiemelt kép:MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik