Belföld

Hat és fél év börtönre ítélték a részegen kötekedő fiát leszúró abdai nyugdíjast

Hat és fél év börtönre ítélte a Győri Törvényszék azt a 78 éves férfit, aki két évvel ezelőtt enyhén ittas állapotban egy konyhakéssel leszúrta a részegen kötekedő fiát Abdán. Az 51 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban meghalt.

A férfi egy fedél alatt lakott a fiával Abdán. Rendszeresen italoztak, amelyből fakadóan gyakoriak voltak közöttük a veszekedések. Az enyhén ittas nyugdíjas, amikor hazaért, látta, hogy a fia ismét részeg. Számonkérte a fiát, hogy miért nem készített vacsorát, amelyből hangos veszekedés alakult ki közöttük.

A férfi erősen megszorította az apja kezét, amelyből a nyugdíjas kiszabadult, majd a kenyérszeleteléshez kikészített 24 cm pengehosszússágú késsel a hasba és oldalba szúrta a fiát. Az idős férfi visszatette a kést a fiókba , majd hívta a mentőket. A leszúrt férfi  az életmentő műtétek elvégzése ellenére másnap meghalt.

Az idős férfi azzal védekezett, hogy nem akarta megölni a fiát, és a cselekménye csupán testi sértésre irányult, amely gondatlanságból halál okozásával végződött. A bíróság azonban emberölésben találta bűnösnek a férfit. Az ítélet lényege szerint a szúrás ereje és iránya alapján a szándékosságot kellett megállapítani, és nem lehetett véletlen balesetként minősíteni a történteket.

A büntetés kiszabása során a bíróság számos enyhítő körülményt figyelembe vett, elsősorban azt értékelte, hogy az elkövető idős ember, valamint részletes beismerő vallomást tett, ezért a középmértéktől eltérve, amely 10 év, 6 év és 6 hónapnyi szabadságvesztés büntetést szabott ki.

Az ítélet nem jogerős, az idős férfi és védője fellebbezéssel éltek, az ügyészség pedig három nap gondolkozási időt kért.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik