Belföld

Taxis segítette a betörőket – videón a rajtaütés

Hiába rendszámozta át autóját. Utolsó akciójuk után fél órával elfogták őket.

A rendőrök szeptember 4-én este a Gyömrői úton állítottak meg egy Opel Astrát. Nem véletlenül, információik voltak arról, hogy a kocsi utasai fél órával korábban törtek be egy zuglói társasház első emeleti lakásába – írja a police.hu.

Az autóból ékszerek és több mint 11 ezer euró került elő. Azt a gyanú szerint egy Szederkényi utcai lakásból lopták el. Kiderült, az autót vezető 29 éves M. Dávid nemcsak fuvarozta a 34 éves G. Györgyöt és az 52 éves G. Kálmánt a lakáshoz, ő volt a figyelő, aki biztosította társait.

A Szederkényi utcai lakásból ellopott pénzt és ékszereket a rendőrök hiánytalanul visszaadták tulajdonosának.

A rendőrök a három férfit elállították. Egy januári, budatétényi lakásbetöréssel is őket  gyanúsítják. Akkor is M. Dávid volt az, aki taxijával elvitte a két férfit a lakáshoz és figyelt az utcán. A betörés után, az addig taxiként használt Opel rendszámát lecserélte.

A nyomozók a három férfi lakásán mobiltelefonokat, műszaki cikkeket, ékszereket, elszámolási bizonylatot, zálogjegyeket, csavarhúzókat és mintegy 400 ezer forintot találtak. Lefoglaltak M. Dávidtól egy Toyota Priust – amelyet a férfi jelenleg használ taxiként – és a zuglói betöréshez használt Opel Astrát.   ​

A három férfit kétrendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Őrizetbe vették őket, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik