Belföld

„Száz évet fogsz ülni” – mondta támadójának a haldokló ózdi nő

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és rablás miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 39 éves H. Péterrel szemben, aki tavaly novemberben halálra vert egy 65 éves nőt Ózdon. Barkó Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a letartóztatásban lévő férfira azzal, hogy legkorábban 25 év múlva bocsáthassák szabadon feltételesen.

Az áldozat egy egyedül élő ózdi asszony volt, aki szerelmi viszonyt folytatott egy élettársi kapcsolatban lévő férfival. Tavaly november közepén ez a férfi a nőnél tartózkodott, élettársa viszont megsejtette a kapcsolatukat, ezért azt tervezte, hogy leleplezi őket és elindult hozzájuk. Útközben a piac közelében találkozott a hajléktalan tettessel, akit korábbról nem ismert, de rövid beszélgetés után megkérte, hogy kísérje el. Ketten érkeztek az asszony lakására, ahol a megcsalt asszony megtalálta élettársát, és vitatkozni kezdett a riválisával.

Ezt követően az asszony a hajléktalan férfival együtt elhagyta a lakást, míg élettársa a szeretőjénél maradt. A hajléktalan férfi haza kísérte az asszonyt és nála is éjszakázott, csak másnap reggel ment el, amikor élettársa visszajött a szerelmétől.

A férfi ezután visszament a nő lakására azzal a valótlan ürüggyel, hogy barátja az előzőleg ott éjszakázó férfinak, és ő küldte át őt az ott felejtett telefonjáért. Ezért felszólította az asszonyt, hogy adja át a telefont, aki ezt nem tette meg. A férfi ekkor pofon ütötte, és elvette tőle a saját mobiltelefonját, amiben benne volt a másik férfi SIM-kártyája. Elment a lakásból, és a telefont pedig eladta ötezer forintért.

A hajléktalan férfi elitta a pénzt, majd másnap ismét felkereste az asszonyt, aki azonnal kérdőre vonta a telefon elvétele miatt. A férfi ekkor huzamos időn keresztül ököllel ütötte, majd megrugdosta. Amikor a már magatehetetlen, erősen vérző sértettet hátrahagyva távozni készült a lakásból, az asszony utána szólt, „száz évet fogsz ülni!”. A rendőrség pár nappal később egy budapesti melegedőben fogta el a férfit.

A szóvivő elmondta még, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt férfi beismerte a bűnösségét a kihallgatása során. A főügyészség álláspontja szerint az átlagosnál nagyobb mérvű testi és lelki szenvedések között halt meg a nő. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházat kért az elkövetőre azzal, hogy legkorábban 25, legfeljebb 40 év múlva bocsáthassák szabadon leghamarabb feltételesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik