Belföld

Rendőri akciónak álcázták a fegyveres rablást

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség az ellen a három férfi ellen, akik tavaly tavasszal „Rendőrség, le a földre” felkiáltás mellett fegyverrel behatoltak egy pár otthonába, majd kirabolták őket.

A vádirat szerint a három férfi közül az egyik azzal kopogtatott be az ismerőséhez, hogy cigarettát kér tőle. Mikor a sértett a lakásban elment a cigarettáért és visszament az ajtóhoz, a második férfi fegyvernek tűnő tárgyat fogott rá és azt kiáltotta, hogy „Rendőrség, le a földre!”, majd hátrálásra kényszerítette őt. Ezt követően a harmadik férfi is belépett a lakásba, és a felszólításra a fal felé forduló lakót szemmel tartotta, míg a fegyveres társa a lakásban kutatott.

A rablás ideje alatt a fegyveres és a sértettet szemmel tartó férfi „kollégának” szólították egymást és közölték áldozatukkal, hogy „füves cigarettát” keresnek. A cigarettáért bekopogtató társuk pedig bilincselést színlelve hátratette a kezeit.

Az elkövetők 400 ezer forint értékben órákat, karkötőket és készpénzt hoztak el a férfitól és a barátnőjétől. Az áldozatukat levetkőztetve, letérdeltetve távoztak a helyszínről. A vádirat szerint az elkövetők kilenc nappal korábban betörtek egy családi ház garázsába is, ahonnan 4 és félmillió forint értékben hoztak el értékeket, köztük 40 darab felnit.

Emellett egyikük egy hónappal korábban betört egy másik családi házba is, ahonnan 483 ezer forint értékben hozott el sarokkádat, garázsajtót és más tárgyakat. Az ügyészség minősített rablással, és lopással vádolja az elkövetőket, akik akár 15 évet is kaphatnak a halmazati büntetések miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik