Belföld

Életfogytiglant kértek a 13 évvel ezelőtti nagykanizsai gyilkosra

Kedden a tanúk, és a szakértők meghallgatásával, valamint a perbeszédekkel folytatódott a Zalaegerszegi Törvényszéken annak  a férfinak a büntetőpere, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte az édesanyja 81 éves szomszédját Nagykanizsán. A Zalaegerszegi Törvényszék megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyész életfogytiglant kért a tizenhárom évvel ezelőtti gyilkossággal vádolt férfira.

A hajléktalan életmódot folytató férfi alkalmanként az anyjánál húzta meg magát. Az ominózus decemberi este egy kanizsai kocsmában italozott majd hajnali kettőkor az édesanyja szomszédjának ingatlanához ment, majd a kamraablakon lévő rácsot lefeszítve bemászott a házba. A konyhában magához vett egy szabászollót, és megpróbálta lefeszíteni a konyhaszekrény melletti szoba lakatját, mert tudta, hogy a nyugdíjas férfi ott tarja a pénzét.

A férfi azonban nem tudott bejutni, mert az olló hegye beletört a lakatba. Időközben felébredt a 81 éves férfi, akivel a támadója dulakodni kezdett, majd rugdosni kezdte és agyonverte egy kisszékkel. A férfi ezután felhagyott a kutatással, és elhagyta a helyszínt.

A gyilkossággal gyanúsított férfi tagadta az emberölést az előző tárgyaláson. Azt állította, hogy este 11-ig a presszóban ivott az ismerőseivel, majd miután bezárt a kocsma tovább italozott másik három-négy emberrel, akikkel útközben találkozott. Ezt követően pedig  lefeküdt valahol aludni a városban, de mivel ittas volt, így nem emlékszik a helyszínre.

Miután reggel felébredt, egy utcai telefonfülkéből felhívta az egyik barátját, hogy vigye el az édesanyjához, hogy  tiszta ruhát húzzon. Bírói kérdésre elmondta, hogy az áldozattal korábban mindig a kerítésen keresztül italozott, továbbá egy-két alkalommal vitt neki tűzifát zsákban vagy talicskán. A lakásában pedig mindössze egy alkalommal járt, akkor is csak rövid ideig tartózkodott nála.

A keddi tárgyalás azonban nem a reményei szerint alakult. A mai tárgyaláson meghallgatott tanúk ugyanis ellentétes nyilatkozatot tettek a korábbi rendőrségi meghallgatásukhoz képest és a szembesítésük sem vezetett eredményre. A poligráfos szakértő álláspontja szerint pedig az emberöléssel vádolt férfi szándékosan próbálta befolyásolni a vizsgálatot. Az ügyész perbeszédében életfogytiglant kért a férfire. A Zalaegerszegi Törvényszék szeptember 17-én hoz ítéletet az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik