Belföld

Bort rabolt egy somogyi testvérpár

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Kaposvári Járási Ügyészség azt a rablással vádolt testvérpárt, akik értékeinek megszerzése érdekében az éjjeli órákban törtek rá a férfi ismerősükre az egyik somogyi faluban.

A 21 és 32 éves férfiak az egyik augusztusi éjszaka bekopogtak a férfi házának ablakán, akitől pénzt és bort követeltek. Miután a lakó tagadta, hogy bármelyik lenne nála, az idősebb testvér az ablakot, míg öccse a bejárati ajtót berúgva bementek a tulajdonos házába, ahol bántalmazással fenyegetőzve értékek után kezdtek kutatni.

A kutatás során a testvérek találtak egy üveg bort, amiből mindketten fogyasztottak, majd a rémült férfit több alkalommal ököllel megütötték azért, hogy elárulja hol tartja a pénzét. Miután a férfi erre a bántalmazás ellenére sem volt hajlandó, a támadók a megmaradt borral együtt távoztak a helyszínről.

A házigazdának a bántalmazás következtében ugyan csak könnyű sérülései keletkeztek, azonban annyira tartott az elkövetőktől, hogy csak napokkal később merte rendőrök tudomására hozni a történteket. A kaposvári rendőrök ekkor viszont soron kívül őrizetbe vették a testvérpárt, míg az ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra, majd gyorsított eljárásban bíróság elé állította őket.

A Kaposvári Járásbíróság a büntetett előéletű idősebb testvért 4 év, míg öccsét 3 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, míg a védelem enyhítésért fellebbezett, és mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre, ezért az ügyészség indítványára a bíróság fenntartotta az elkövetők letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik