Belföld

Autó gázolt egy szabálytalan lovast, a sérült ló elpusztult

Közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki szabálytalan lovaglásával súlyos balesetet okozott.

A 23 éves férfi 2019. szilveszter este, éjszakai sötétben lovagolt társával Pápa-Kéttornyúlak felől Dáka irányába az út melletti füves padkán. Sem a lovon, sem lovasán nem volt fényvisszaverő vagy világító eszköz, illetve ruházat, miközben az előtte lovagló társa a mobiltelefonjával igyekezett világítani az esetlegesen arra közlekedő kocsiknak.

A lovasok a haladásuk során jobbra fordultak, hogy az út melletti vízelvezető árkon átkeljenek, azonban a hátul haladó férfi lova az árok előtt visszahátrált, s így keresztben állva, szinte teljes egészében elfoglalta a jobb oldali forgalmi sávot. Ekkor ért oda egy szabályosan közlekedő személygépkocsi, melynek sofőrje a sötétben már csak a féktávolságon belül vette észre a kivilágítatlan lovat és lovasát, ezért az állatnak ütközött.

A baleset következtében a vétlen jármű sofőrje csonttörést szenvedett, míg a sérült ló elpusztult. A vádiratban foglaltak szerint a balesetért a lovas volt a felelős, aki a KRESZ előírásait megszegve a korlátozott látási viszonyok ellenére nem viselt fényvisszaverő mellényt és megfelelő távolságból észlelhető lámpát sem vitt magával.

Az ügyészség pénzbüntetést kért a lovasra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik