Belföld

Vizsgálják Demeter Szilárd 6,6 milliós tanácskérését

Polt Péter ugyanis ezúttal is feljelentésként értékelte Vadai Ágnes kérdését.

A legfőbb ügyésznél a DK képviselője kérdezett rá, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Doutdes Bt. között kötött stratégiai szerződés esetében felvetődik-e az esetleges tiltott támogatás.

Vadai Ágnes a 444.hu cikkét idézte, amelyben a portál arról írt, hogy évi 6,6 milliót fizet a PIM stratégiai tanácsokért a cégnek, amelynek beltagja a PIM vezetőjének, Demeter Szilárdnak a  barátja, a gitáros eszmetörténész Megadja Gábor,

A Loyal nevű együttesben együtt is zenélnek. Demeter korábban arról beszélt, hogy a Loyal összeférhetetlenség miatt nem pályázhat sem a PIM, sem az NKA könnyűzenei pályázatain, de ez az összeférhetetlenség a tanácsadást nem érinti.

6,6 millió forintért ad tanácsot a PIM-nek Demeter Szilárd zenésztársa
Nem ez a PIM költségvetésének legnagyobb eleme, de sok kicsi sokra megy.

Polt Péter most válaszában azt írta, Vadai Ágnes kérdését ezúttal is feljelentésként értékelte. Azt az V.kerületi rendőrkapitánysághoz továbította. Érvelése szerint a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozóhatóság feladata annak megítélése, hogy a feljelentés tárgyát képező magatartás felkelti-e bűncselekmény gyanúját, és van-e helye a nyomozás elrendelésének.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik