Kultúra

6,6 millió forintért ad tanácsot a PIM-nek Demeter Szilárd zenésztársa

6,6 millió forintot fizet ki idén ún. stratégiai tanácsadó tevékenységre a Demeter Szilárd vezetése alatt álló Petőfi Irodalmi Múzeum a Doutdes Bt.-nek, melynek tagja az a Megadja Gábor is, aki Demeterrel zenél a Loyal zenekarban – szúrta ki a 444. A lap kiemeli azt is, hogy a kérdéses összeg ugyan nem kirívóan hatalmas, de ahhoz képest azért mégis csak szép bevétel, hogy 2018-ban a Bt. mindössze 3 millió forintos bevételt könyvelt.

A 444 emlékeztetet rá, hogy a legutóbb, amikor Demeter és Megadja privát kapcsolatai szóba kerültek az Indexen, a propagandasajtó hosszú cikkben hangsúlyozta, hogy a két férfi zenei munkássága mennyire független a politikaitól, egy másikban pedig, hogy micsoda kimagasló zenekar a Loyal.

Megadja Gábor néhány éve független jobboldaliként aposztrofálta körét, mára azonban a Századvég elemzőjeként és a propagandamédia megmondójaként szerepel, többek között a Hajónapló című PIM-es, saját elmondásuk szerint „nem objektív, nem független, de szabad” Youtube-műsorban is feltűnt.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik