Belföld

Előbb nyári meleg, utána nagy hőingás jön

Egy hullámzó frontrendszer éri el hazánkat a hét utolsó napján. Keddtől több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Pénteken az ország nagy részén napos lesz az idő, kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet napközben 25 fok körül alakul, késő estére 12-17 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes  idő várható. Mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkül meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10-15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Vasárnap általában még kevés lesz a felhő, de északon, északnyugaton már elszórtan lehet zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, de este a Dunántúlon megélénkül a szél. Éjszaka 11-17, napközben többnyire 26-30 fok között alakul a hőmérséklet, de északon, északnyugaton csak 23-25 fok lesz.

Hétfőn északon, északnyugaton erőteljes felhőképződésre kell  számítani, másutt gyengén felhős lesz az ég. Elszórtan fordulhat elő kisebb zápor, zivatar. A szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. Éjszaka 12-17,  napközben 27-31 fok valószínű, de északnyugaton, nyugaton csak 23-25 fok várható.

Kedd reggelre  csökken a felhőzet,  napközben már sok lesz a napsütés, legfeljebb elvétve alakulhat ki zápor. Az északi, északkeleti szél többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet már csak 22-27 fok között alakul.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik