Belföld

Azzal fenyegette volt élettársát, levágja a fejét

Zaklatás miatt emeltek vádat a baltás férfi ellen.

Tavaly decemberben egy Kiskunhalas környéki faluban többször azzal fenyegette meg volt élettársát, hogy levágja a fejét. A nő már júliusban szakított vele italozása, kábítószerezése miatt, de  közös házban éltek. A férfi a szakítás után is gyakran agresszív volt, bódult állapotban többször fenyegette azzal, hogy megöli.

A nő nem jelentette fel, de novemberben új kapcsolata lett. Amikor az életveszélyes fenyegetések mindennapossá váltak, a kiskorú gyermekével új párja szüleihez költözött. December 22-én visszatért a közös házba. A bódult vádlott újra megfenyegette, levágja a fejét.

A nő félelmében magához vett egy fejszét, az udvarra menekült. A férfi üldözni kezdte, fenyegette. Amikor utolérte, egyik kezével megragadta a torkát, elvette a fejszét, szidta, ismét fenyegette, hogy levágja a fejét, majd felemelte a fejszét, fenyegetően a sértett felé hadonászott, amikor megjelent a nő új párja. Ő vette el a vádlottól a fejszét.

A sértett telefonon értesítette a rendőröket. Érkezésükre a férfi ismét felfokozott idegállapotba került, fenyegetőzött, elmenekült a helyszínről, de a közelben elfogták. Előállításakor, amikor a nőt meglátta a kapitányságon, közölte, „ha kijövök, levágom a fejét”. A sértett nem szenvedett sérülést, de a zaklatás miatt kérte a vádlott megbüntetését.

A büntetett előéletű vádlott egy felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el a bűncselekményt, őt a járási ügyészség zaklatás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a felfüggesztett büntetés végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik