Belföld

Elítélték a pusztaberki férfit, aki azt terjesztette, hogy a szomszédos község lesz a koronavírus epicentruma

Felfüggesztett börtönre ítélte a Balassagyarmati Járásbíróság az a pusztaberki fiatalembert, aki március közepén azt terjesztette, hogy az egyik szomszédos falu lesz a koronavírus új epicentruma. A bűnösségét beismerő, és megbánó férfi 1 év börtönt kapott, de a büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat tavasszal a férfival szemben. A fiatal március 17-én 18 és 19 óra közötti időben lakóhelyén, az asztali számítógépén átszerkesztette az egyik hírügynökség cikkét és annak fejlécét használva,valótlanul azt állította, hogy egy kórházi főorvos szerint a szomszédos településen van a koronavírus „epicentruma”, így aki teheti, ne menjen az utcára.

A hamisított cikk szerint egy súlyosan fertőzött férfi érkezett a faluból a kórházba, így aki a környezetében volt, az nagy eséllyel megfertőződhetett. Az elkövető ezt követően az álhírt telefonjával továbbította egy ismerősének, aki az általa valósnak hitt hírt tovább küldte ismerőseinek, a valótlan információ pedig az interneten néhány óra alatt elterjedt. A bíróság váddal egyezően felfüggesztett börtönre ítélte a férfit, Az ítélet jogerős.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik