Belföld

Háromnaposra hirdették, pár órás sztrájk lesz az önkormányzatoknál

Mától háromnapos sztrájkot hirdettek az önkormányzati dolgozók, pontosabban a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ). Számos érvet felsorakoztattak a két hete közzétett felhívásukban, erről beszámoltunk.

Pintér Sándor belügyminiszter most válaszolt a felvetésükre. A miniszter szerint ugyan számtalan közfeladatot látnak el az önkormányzatok, ehhez szerinte megkapják a szükséges állami forrásokat és maguk is jelentős tartalékokkal rendelkeznek – írja a Népszava. Több mint 30 ezer köztisztviselő dolgozik önkormányzati hivatalban. Pintér szerint a települések maguk döntenek a költségvetésükről. Tagadhatatlan ugyanakkor, hogy a járvány elleni védekezésben együttműködést várt el tőlük a kormány – folytatódik a szakszervezet elnökének, Boros Péternének címzett levél, amely azzal az üzenettel zárul, hogy járványhelyzetben nincs helye a széthúzásnak, a feszültség fokozásának.

A nagy, háromnaposra beharangozott sztrájkból azonban nem lesz semmi, több helyen csak néhány órás figyelmeztető sztrájkig mennek el a dolgozók.

Kiemelt kép: Budapest, 2019. október 25. Boros Péterné, az MKKSZ elnöke a Magyar Köztisztviselõk, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ), a Független Szakszervezetek Európai Szövetsége (CESI) magyarországi partnerének “Védjük meg Európában a közszférát!” címû budapesti önkormányzati munkaügyi kerekasztal-beszélgetése szünetében tartott sajtótájékoztatón a Danubius Hotel Flamencóban 2019. október 25-én. Mellette Klaus Heeger, a CESI fõtitkára. MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik