Belföld

Ilyen pusztítást végzett Somogyban és Hevesben a vihar

Komoly gondokat okozott a hajnalig tartó vihar Heves és Somogy megyében is. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 34 településről, összesen 158 bejelentés érkezett a Heves megyei műveletirányítási ügyeletére kedd délig Jellemzően fakidőléshez és az erős szél által megrongált háztetőkhöz, néhány esetben pedig a pincébe beömlő víz szívatásához, egy esetben pedig villámcsapás miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Fotó: Katasztrófavédelem

Somogy megyében több vezetékben is kárt okozott a vihar, de rengeteg gondot okoztak az utakra kidőlt fák és  letört faágak is. Lengyeltótiban például egy húszméteres hársfa törzse repedt ketté, majd a mellette lévő fára dőlt. A sérült fa veszélyt jelentett egy lakóingatlanra is.

Fotó: Katasztrófavédelem

A balatonboglári önkormányzati tűzoltók azonban motorfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a veszélyt. Ritkán tapasztalt fényjelenség kísérte hétfő este azt a káresetet, ahol egy fa ága lehasadt és leszakított egy a vasúti felső vezetéket Kaposváron. A kigyulladt fa veszélyeztette a közúti és vasúti forgalmat is.

A szakemberek kiszakaszolták a sérült vezetéket, majd a kaposvári hivatásos tűzoltók magasból mentőről, motorfűrésszel eltávolították a fát. Egy másik fát pedig gyökerestől csavart ki a szél a Tallián Gyula közben. A kidőlt fa egy vezetéket szakított el és rádőlt egy utcában parkoló kocsira is. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói láncfűrésszel és kéziszerszámokkal avatkoztak be. De az útra dőlt fák komoly nehézségeket okoztak Marcaliban és Kéthelyen is.

Kiemelt kép: Katasztrófavédelem

Ajánlott videó

Olvasói sztorik