Belföld koronavírus

Házi karanténba került két kormánypárti képviselő és egy államtitkár

A Fidesz és a KDNP két országgyűlési képviselője is találkozott a hétvégén Hollik István kommunikációs igazgatóval, akinél koronavírus fertőzést mutatott ki a teszt – közölte a Fidesz-frakció pénteken.

Mint írták: Hende Csaba frakcióvezető-helyettes, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, valamint Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője házi karanténba került, mindkettejük tesztje negatív lett.

A vírus továbbra is jelen van az országban, ezért a kormánypártok arra kérnek mindenkit, hogy legyen elővigyázatos, ezzel segítve a védekezést – közölték.

Csütörtökön hozták nyilvánosságra, hogy koronavírusos lett a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István. Gulyás Gergely miniszternek és Orbán Balázs államtitkának szintén karanténba kellett vonulniuk, mert egy szombati rendezvényen találkoztak Hollikkal, illetve Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkár, valamint Farkas Örs szóvivő is otthoni karanténban tartózkodik.

Szintén karanténba került Varga Judit igazságügyi miniszter, de ő azt írta, hétfőn került kapcsolatba egy koronavírus-fertőzött személlyel.

Frissítünk!

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára péntek délután Facebook-oldalán közölte, hogy ő is karanténba került. A posztban azt írta: „Ahogyan több kollégám és barátom, én is karanténba kerültem a családommal együtt. Az első teszt eredménye megérkezett, és szerencsére negatív. Az előírásokat mindemellett természetesen továbbra is betartjuk. Legyenek Önök is óvatosak, tartsák be a szabályokat, hogy alacsonyan tarthassuk a fertőzések számát ősszel is!”

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik