Belföld

Részleges beismerő vallomást tett az aszódi nyugdíjas fejét szétverő egyik férfi

Részleges beismerő vallomást tett az az aszódi férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy néhány nappal ezelőtt megölt egy 73 éves férfit az unokatestvérével.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított idősebb férfi elismerte, hogy járt a cselekmény helyszínén, de az elkövetés körülményeivel kapcsolatban másképp nyilatkozott, mint azt az eddigi nyomozás során  meg lehet állapítani. A bűncselekmény másik gyanúsítottja nem tett vallomást.

A megalapozott gyanú szerint a a 35 éves K. Róbert és a 27 éves K. János már előre megbeszélte, hogy erővel fog pénzt és értékeket szerezni az idős férfitől. Ennek megfelelően a nyugdíjast már aszódi házába lépve bántalmazni kezdték, melynek során egy eszközzel a fejét ütötték illetve szúrták meg több ízben is.

A támadás következtében a férfi nem tudott ellenállást tanúsítani, így az elkövetők a házát átkutatták és onnan különböző értékeket magukhoz véve távoztak. A bántalmazott férfi olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A Pest Megyei Főügyészség  szökés elrejtőzés veszélye miatt letartóztatást indítványozott a két férfival szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik