Belföld koronavírus

Az Alapjogokért Központ szervezte a kerti partit, ami után több kormánytag is karanténba kényszerült

Szánthó Miklós megerősítette az atv.hu-nak: az Alapjogokért Központ magánrendezvénye volt az a szombati szabadtéri esemény, melyen egyik résztvevőjének a koronavírustesztje pozitív lett. A kormányközeli intézet igazgatója, a KESMA elnöke ezen túlmenően nem kívánt nyilatkozni.

Egy a Veszprém megyei Úrkút melletti kúrián tartották a rendezvényt, amit Schaller-Baross Ernő miniszterelnökségi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár rendezett a családi ingatlanon.

Csütörtökön hozták nyilvánosságra, hogy koronavírusos lett a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István, aki ott volt az általa „kisebb kerti partinak” titulált eseményen. A 24.hu információi szerint a hétvégi rendezvényen száznál is több résztvevő vett részt.

Köztük  Schaller-Baross főnöke, Gulyás Gergely miniszter és Orbán Balázs államtitkár is, akiknek karanténba kellett vonulniuk. Úgy mint egy sor további fideszesnek: Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkár, valamint Farkas Örs szóvivő is otthoni karanténban tartózkodik. (Szintén karanténba került Varga Judit igazságügyi miniszter, de ő azt írta, hétfőn került kapcsolatba egy koronavírus-fertőzött személlyel.)

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik