Belföld

Összeégette a kezeit, elvesztette az ujját a szerelő, mert javítás közben beindították a csomagológépet

Tevékeny megbánás miatt megszüntette a Tatabányai Járási Ügyészség az eljárást azzal a gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsított nővel szemben, aki miatt maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett egy szerelő. Az elkövető hatszázezer forint megfizetésével tette jóvá a bűncselekménnyel okozott sérelmet.

A tatabányai gazdasági társaság üzemében 2018. január 17-én egy csomagológép meghibásodott, ezért annak javítását az operátor kérésére a sértett gépbeállító megkezdte úgy, hogy annak az áramellátását nem szüntette meg. Az operátor a szerelés közben beindította a gépet, majd amikor észlelte, hogy gépbeállító kezei a gépbe beszorultak, a vészleállítóval leállította a berendezést.

Fotó: Police.hu

A tűzoltók negyven perc elteltével tudták kiszabadítani a szerelő kezeit a gépből. A dolgozó mindkét kezén égési sérüléseket szenvedett, a bal alkarja eltörött, a jobbkezének mutatóujját pedig amputálni kellett. Kezének mozgáskorlátozottsága maradandó fogyatékosságként értékelendő.

A Tatabányai Járási Ügyészség az operátorral szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta, amely alatt az elkövető a szerelőnek hatszázezer forint jóvátételt fizetett.

A büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette. Az elkövető a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette, ezért a Tatabányai Járási Ügyészség megszüntette az eljárást.

Kiemelt kép: Police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik