Belföld

Vádat emeltek a mentők és orvosok lelövésével, megfojtásával fenyegetőző férfi ellen

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a helyi férfival szemben, aki a mentősök és orvosok lelövésével, és családjuk kiirtásával fenyegetőzött idén májusban.

A férfi az ominózus napon betelefonált a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére és azt mondta, hogy megöli és megfojtja az orvosokat és a mentőket, valamint a családtagjaikat, mert nem segítenek az egészségügyi problémáján. Elmondása szerint már két éve jár a sürgősségi betegellátó osztályra, és a háziorvosa sem akar rajta segíteni, ezért évek óta szenved, és teljesen ki van idegileg.

Azt állította, hogy rendőr, fegyvere van, és „szétlövi” az orvosokat családjukkal együtt. A hívást fogadó ügyeletes próbálta a telefonban nyugtatni a trágár szavakat használó férfit, amikor a vonal megszakadt. Másnap hajnalra a rendőrség azonosította és elfogta a betelefonálót.

A férfi a magatartásával a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állított, illetőleg azt a látszatot keltette, hogy közveszély bekövetkezése fenyeget.

A járási ügyészség közveszéllyel fenyegetés elkövetése miatt emelt vádat a többszörösen büntetett előéletű letartóztatásban lévő férfival szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik