Belföld

Elfoglalta a konyháját, rettegésben tartotta a volt élettársát egy mentálisan leépült férfi

Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt a súlyos testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszakkal gyanúsított férfit, aki még évekig rettegésben tartotta a volt élettársát a szakításuk után.

A férfi és a nő élettársi kapcsolatban élt 2000 és 2017 között. Szakításukat követően a férfi nem költözött el az asszony tulajdonát képző ingatlanból, hanem lényegében annak konyhájában lakik. Nyugdíját alkoholra költi, személyi és környezete higiéniájára pedig nem ügyel. 2018 júliusa és 2020 augusztusa között a férfi több alkalommal is bántalmazta az idős asszonyt, amelynek következtében a nő különböző sérüléseket szenvedett.

Három héttel ezelőtt a férfit kórházba szállították, azóta – őrizetbe vételét követően is – különböző egészségügyi intézményekben tartózkodik. A szakértői vizsgálatok alapján a férfi nem szenved pszichiátriai betegségben, ugyanakkor a rendszeres alkoholfogyasztás miatt leépült mentálisan.

Rendszeres ittas állapota miatt a gyanúsított viselkedése folyamatosan agresszív az asszonnyal szemben. Orvosi kezeléseit követően – más lakcím hiányában – a nő lakcímére utalják haza. Mindezek miatt megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el a nyugdíjas nővel szemben, ezért az ügyészség kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását. A döntést az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik