Belföld

Életfogytiglant kértek a brutális petőfiszállási gyilkosra

Minősített emberölés és más bűncselekmény miatt vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal 68 éves férfival és bűntársával szemben, akik 2018 szilveszterén brutálisan összevertek egy nyugdíjast Petőfiszálláson, majd hagyták kihűlni.

A 67 éves férfi évtizedek óta jó ismerőse volt az emberöléssel vádolt férfinek. Rendszeresen együtt italoztak az elkövető házában, aki ittasan gyakran kötözködő és agresszív volt. Az ügy másik vádlottja az emberöléssel vádolt férfi 47 éves szomszédja, akivel szintén gyakran italozott.

2018 szilveszterén is együtt italoztak az emberöléssel vádolt férfi házában. A házigazda és a nyugdíjas cimborája nagyon sokat ittak és az egyre ittasabb férfi többször „beszólt” a házigazdának, illetve sértő megjegyzéseket tett a barátnőjére. A férfi a házigazda felszólítására a külső szobában lefeküdt aludni, a sokkal kevésbé ittas szomszéd pedig hazament.

Hajnali 1 óra 30 perc körül a részeg házigazda ököllel rátámadt a másik szobában pihenő férfira, majd ütni kezdte a fémből készült járóbotjával, és megrugdosta. Ezután a férfi visszahívta a szomszédját és folytatta a konyha padlóján fekvő cimborája verését, a járóbotjával nagy erővel ütlegelte és többször is oldalba rúgta. Az elkövető további 20-30 percen át ütötte-verte a súlyosan ittas és a földről felkelni sem tudó, jajgató férfit. Az embertelen veréstől a szomszéd annyira megijedt, hogy a konyhából átment a lakás szobájába.

A házigazda miután befejezte a haverja bántalmazását a fiatalabb társával együtt kivonszolta a ház elé az utcára, majd a fagypont körüli időben a sorsára hagyták. Ezt követően a két férfi hazament. A magatehetetlen férfit hajnali 4 óra előtt vették észre arra közlekedő személyek, akik mentőt hívtak hozzá. Az összevert férfit a mentők kórházba szállították, ahol az orvosi kezelés ellenére még aznap reggel meghalt.

A férfi halálát traumás sokk okozta, amit a házigazda brutális, elhúzódó, az átlagosat lényegesen meghaladó szenvedéssel okozott bántalmazása idézett elő. A halálhoz hozzájárult a védekezésre képtelen, súlyosan ittas férfi testének lehűlése is.

A házigazda letartóztatásban várja a tárgyalást, míg bűntársa szabadlábon védekezik. A főügyészség életfogytig tartó fegyházat kért a büntetett előéletű házigazdára különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt.

Bűntársának segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt kell felelnie, ugyanis nem nyújtott tőle elvárható segítséget a súlyosan ittas és összevert férfinek, és meg sem próbált orvost hívni hozzá.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik