Belföld

Fehéroroszország budapesti nagykövetsége előtt is tüntettek Lukasenka ellen

Hétfőn kora este nagyjából százan gyűltek össze a budapesti belorusz nagykövettség előtt, hogy az elmúlt hetek minszki tüntetőivel szolidarítsanak – írja a 444.hu.

Két hét után sem fulladtak ki a tüntetések Belaruszban: tegnap az elcsalt választás után tizennégy nappal soha nem látott méretű tömeg vonult Lukasenka ellen Minszk utcáira. A főváros tüntetés méretét 150 ezer fősre teszik, de más nagyobb városokban is az utcára vonultak az emberek.

Soha nem látott méretű tömeg tüntetett Lukasenka ellen
Becslések szerint 150 ezren vonultak utcára a diktátor ellen Minszkben.

Eközben ma a budapesti tüntetésen fehér ruhában és virággal érkeztek a demonstrálók, egy rövid beszéd után az összegyűltek élőlánccal és 20 perces néma megemlékezéssel fejezték ki együttérzésüket és támogatásukat a minszki tüntetőkkel.

Kiemelt kép: Aljakszander Lukasenka fehérorosz elnök (b) és Viktor Hrenyin védelmi miniszter a Grodno melletti, a lengyel és a litván határól néhány kilométerre fekvő katonai gyakorlótéren 2020. augusztus 22-én. Az augusztus 9-i elnökválasztás óta mindennaposak a tüntetések Fehéroroszországban, mert a tiltakozók szerint Lukasenka csalással győzött. MTI/EPA/Belta pool/Andrej Sztaszevics

Ajánlott videó

Olvasói sztorik