Belföld

Szijjártó Péter bekérette a német nagykövetet, igaz, nem tudja majd fogadni

Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkár tegnapi nyilatkozata miatt – melyben antiszemita vádat fogalmazott meg Magyarország kapcsán – holnap délelőttre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérettük Németország budapesti nagykövetét. Mivel én akkor már Kínában leszek, a nagykövetet Magyar Levente miniszterhelyettes fogadja

–        írja friss Facebook-posztjában Szijjártó Péter.

Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkár tegnapi nyilatkozata miatt – melyben antiszemita vádat…

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. augusztus 23., vasárnap

A hvg.hu felidézi, hogy az említett Michael Roth, államtitkárral péntek délután a t-online.de oldalon jelent meg egy interjú, amiben amellett érvel, hogy az uniós támogatások kiosztását a jogállamisághoz kellene kötni. Azt is kifejtette, hogy a nem demokratikus eszközökkel élő lengyel és magyar kormányokkal szemben az EU-nak a civileket kell támogatnia ezekben az országokban.

Szijjártó reakcióját ez a megjegyzés válthatta ki:

Az egyik, amiért megindult a 7-es cikkely szerinti eljárás Magyarországgal szemben, az az elvaduló antiszemitizmus. De nem beszélhetek kritikusan más országok az antiszemitizmusáról anélkül, hogy megemlíteném az antiszemitizmus rettenetes előretörését Németországban.

Szijjártó már tegnap is reagált erre a kitételre, igaz, akkor még nem kérette be a német nagykövetet. Ebben írta azt:

Kedves Michael! Kérlek, engedd meg (mivel régóta ismerjük egymást, tegező viszonyban vagyunk), hogy felhívjam figyelmedet arra a tényre, hogy Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van, a zsidó honfitársainknak nem kell félniük, kulturális fesztiváljaikon nincs szükség állig felfegyverzett katonákra, a zsinagógákat és a temetőket állami finanszírozással építettük újjá és büszke házigazdái voltunk tavaly az Európai Maccabi Játékoknak.

Tisztelettel kérlek, fejezzed be a magyar emberek méltatlan támadását, és ha javasolhatom: mielőtt legközelebb ilyen súlyos témában megszólalsz, nézz körül saját házatok táján!

Szijjártó Péter egyébként még mindig nem adott magyarázatot arra, miből futotta a héten nyilvánosságra került adriai luxuskirándulására, illetve hogy milyen módon jutott hozzá a negyedik leggazdagabb magyar, Szíjj Lászlóhoz köthető jachthoz, melynek fedélzetén lefotózták, miközben a Facebook-képei szerint hevesen dolgozott irodai környezetben.

Szíjj László luxusjachtja olyan, mint a NER szakszervezeti üdülője
A tiszakécskei vállalkozó néhány év alatt lett Magyarország egyik leggazdagabb embere, története elválaszthatatlan Mészáros Lőrincétől. És a jelek szerint vagyonán is osztoznia kell a NER-elittel.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik