Belföld

Megszökött a bűnügyi felügyeletből a nő, aki elrejtette a kést 28-as villamoson történt gyilkosság után

Megszökött a bűnügyi felügyeletből az a bűnpártolással gyanúsított 29 éves nő, aki virágládába rejtette a kést a 28-as villamoson történt április elejei emberölés után. A Fővárosi Főügyészség letartóztatást indítványozott a korábban prostituáltként dolgozó B. Évával szemben bűnismétlés, és az eljárásban való jelenlétének biztosítása érdekében.

A meggyilkolt 25 éves fiú és támadói egy villamoson utaztak az egyik április este. Az egyik hajléktalan életmódot folytató férfi meg akarta simogatni a fiúnál lévő kistermetű kutyát, amit az eb gazdája nehezményezett, ezért szóváltás alakult ki közöttük. A szóváltás közben a terhelt leköpte a 25 éves fiút, majd dulakodni kezdtek, ami során a támadó elővett egy kést.

A megtámadott fiatalember barátja ezt észlelve a társa védelmére kelt, azonban ezt a másik férfi gyanúsított, D. Károly megakadályozta és egy alkalommal arcon ütötte. A kést tartó L. János ezt követően mellkason szúrta a fiút, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A dulakodás hangjaira a villamos vezetője megállította a szerelvényt, amelyről a gyanúsítottak futva elmenekültek.

A velük lévő B. Éva átvette a gyilkostól a kést és előbb a ruhájába, majd egy közterületi virágládába dugta, később pedig szándékosan valótlanságot közölt a rendőrökkel a kés hollétéről. A nő eddig bűnügyi felügyeletben volt, de mivel többször megszegte ennek a szabályait, ezért elfogatóparancsot kellett kiadni ellene. A főügyészség letartóztatást indítványozott vele szemben az elfogása után.

A gyilkossággal gyanúsított két hajléktalan férfi továbbra is letartóztatásban van.

Kiemelt kép: Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2020. április 3-án éjszaka Budapesten, az Orczy térnél, ahol megöltek egy férfit. Fotó: Mihádák Zoltán /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik