Belföld

Vízvezeték felrobbantással fenyegette meg a rokonait egy férfi, mert szerinte tőle lopták a vizet

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a megromlott családi viszonyok miatt a vízvezeték felrobbantásával fenyegette meg a szomszédjában lakó unokahúgát.

A férfi és a rokonai két szomszédos ingatlanban éltek egy Hódmezővásárhely melletti településen. A közöttük lévő viszony azonban megromlott. Ennek részben azt volt az oka, hogy a férfi feltételezései szerint az ő vízvezetékéből vételezték jogtalanul a vizet. Emiatt a férfi tavaly nyár óta több sms-üzenetet is küldött az unokahúgának, hogy szüntesse meg a két ingatlan közötti vízvezeték leágazást. Hogy nyomatékot szerezzen kérésének, a telekhatáron több alkalommal is gödröt ásott februártól, majd azt betemette a leágazás megkeresése céljából.

Az ominózus nap a férfi ismét egy szöveges üzenetet küldött a szomszédban lakó unokahúgának. Az üzenet tartalma szerint a férfi talált egy csövet, amely tőle vezet valahová és abba gázt fog vezetni, hogy meggyújtsa és felrobbantsa, kiderítve így, hogy hol a cső másik vége. Az üzenetben foglaltakat komolyan véve a férfi unokahúga a rendőrséget értesítette amiatt is, mivel a férfi ismét egy gödröt ásott a telekhatáron.

A helyszínre érkező járőrök azt tapasztalták, hogy a férfi éppen egy gázkeveréket tartalmazó flakonnal és egy ronggyal a kezében tart a kiásott vízvezetékhez és a rendőröknek is azt hangoztatta, hogy neki joga van ahhoz, hogy a vezetékbe gázt vezetve azt felrobbantsa, mert így akarja kideríteni, hogy hol a cső másik vége. Közölte azt is a rendőrökkel, hogy inkább börtönbe megy, de véghez viszi amit eltervezett. Mivel a többszöri felszólításra sem hagyta abba cselekményét, valamint a fenyegető kijelentéseit, ezért előállították.

Az eljárás során megállapították, hogy a férfitól lefoglalt gázkeveréket tartalmazó flakonnal a szomszédos ingatlanban, vagy az ott tartózkodók testi épségében kárt okozni nem tudott volna. A kiásott gödörben levő vízvezetékbe pedig nem tudott volna olyan mennyiségű gázkeveréket bejuttatni, amellyel robbanást okozhatott volna.

A  férfiszöveges üzenetei és a rendőrök felé tett kijelentései azonban olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényállítást tartalmaztak, amely a rendőröket arra késztette, hogy intézkedjenek az esetleges közveszéllyel járó esemény elhárításáról, mert az elkövető erre hivatkozott.

A járási ügyészség közveszéllyel fenyegetés miatt emelt vádat a férfival szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.